Groots gevierd 20 jarig jubileum

Lakeien1

Terwijl we stiekem al weer 21,5 jaar bestaan, hebben we alsnog ons 20 jarig jubileum gevierd met een fantastisch feest. Iedereen werd ontvangen door 2 lakeien en champagne. De ruimte was gezellig aangekleed, er waren mooie toespraken en een super leuke muziekquiz.

 

 

 

 Karin

Met een lied (hoe kan het anders) hebben we afscheid genomen van Karin onze dirigente, die ons op enthousiaste wijze erg veel geleerd heeft.

Verder hebben we weer eens uitgebreid kunnen bijpraten, lachen en genoten van een lekker tapas buffet.
En nu op naar ons 25 jarig jubileum!

Fantastival 2022

DSC 7235 k

Eindelijk, na die lange Corona periode mochten we weer optreden voor publiek. In de muziekkiosk in het Jan Cunenpark zongen we tijdens Fantastival voor een enthousiast publiek. Zij konden genieten van o.a. : Walk me home, Sound of silence, Peace of the people en nog een aantal swingende nummers.  En niet alleen het publiek genoot, ook wij waren heel blij om onze stemmen weer te kunnen laten horen.

Optredens


Per jaar proberen we vier a vijf keer op te treden. Er is een commissie actief die de optredens organiseert. Deze commissie inventariseert de mogelijk- en onmogelijkheden van het optreden en past de organisatie daar op aan. Ze bepaalt samen met de dirigent de nummers die gezongen gaan worden en houdt de overige leden op de hoogte. Als voorbereiding op een groot optreden wordt zo nodig een “zingzondag” georganiseerd. Omdat koorzang iets is wat je samen doet, wordt er van de leden verwacht dat ze (uitzonderingen daar gelaten) bij alle repetities en optredens aanwezig zijn.

Stemgroepen

Popkoor EigenWijs bestaat uit de stemgroepen

  • hoge sopranen
  • mezzo sopranen
  • tenor/bariton
  • hoge en lage alten
  • bassen

Afhankelijk van het arrangement zingen we drie- tot zesstemmig.

Leden en aspirant-leden

De leden hoeven niet per definitie over een uitgebreide muziekkennis te beschikken maar natuurlijk moet de aanleg om (meerstemmig) te zingen aanwezig zijn. Dit, gecombineerd met een enthousiaste uitstraling en een beetje lef, maakt het profiel van de EigenWijs leden. Bij onze optredens zingen we zonder bladmuziek.

Van de leden wordt verwacht dat ze op een bepaald moment de tekst beheersen en dat ze voor publiek een nummer durven brengen op een manier die verder gaat dan alleen de tekst zingen.
Aspirant-leden kunnen drie keer een repetitie bijwonen om de sfeer en de muziek te proeven. Wanneer iemand daarna lid wil worden vind er een “stemtest” plaats om te bepalen bij welke partij de stem het beste past.

De contributie van ons koor bedraagt € 19,00 per maand en dient vooraf, liefst per automatische incasso betaald te worden.